esmaspäev, 23. november 2009

puupaat







Tekitan siia lühikese kroonika senitehtust.
2009 aasta kevadel tõime Kaberneemest sellise puupaadi. 6 meetrit pikk, müüja sõnul 2003 aastal saaremal ehitatud, väikese, ühesilindrilise diiselmootoriga, üldiselt heas korras. Aga noh, natuke siit ju vaja kõpitseda ja natuke sealt ja...lõpuks päädis see ikkagi remondiga, mis vähest kõpitsemist kuidagi enam ei meenutanud. Kolmest kaasomanikust ja tähtsast reederist radikaalseim oli Mihkel, kelle miinimumprogrammi kuulus näiteks uus tammine tekilaudis ja muud asjad, kuni aerudeni välja vist. Väga keeruliste nõupidamiste käigus, milles oponeerisid peamiselt Margus ja Mihkel, õnnestus meil ühiselt tammefetishit natuke taltsutada.

Algatuseks tõrvasime ära kere. Muidugi mängisime alguses hoopis mõttega kogu kere vanast tõrvast puhastada ja siis hoopis lakkida aga tegelikkuses õnnestus meil erinevaid meetodeid katsetades vana tõrva ainult laiali ajada. Hiljem selgus, et ka tõrvatud pardad võivad olla üpriski kenad.

1 kommentaar:

  1. Ahoi, millega pilsiala töödeldud sai? Soetasin samuti hiljuti kunagise Saare Paadi, nüüd nuputan, kuidas ta seest mageveekindlaks muuta. Väljast plaanin lihtsalt tõravavärviga katta, eks näis, kas on piisav.
    Antti

    VastaKustuta