laupäev, 3. detsember 2011

Hermeetiline uks.

Olen juba mõnes eelnevas postituses maininud, et soovin asuda kasutama vööriruumi, mis on originaalis hermeetiliselt suletud. Suletud seetõttu, et võimaliku õnnetuse puhul kaater mitte põhja ei vajuks vaid jääks ka veega täitunult veepinnale ujuma. Lisaks vööriruumile on kaatri korpuses õhukindlaid reservuaare terve parda ulatuses mõlemal pool.
Nuputasin tublisti kinnitusviisi üle, mis ukse vastu raami hermeetiliselt sulgeksid. Lõpuks jäin pidama nelja eksentrikupõhimõttel töötava kangikese juurde.
Uks on terve perimeetri ulatuses ümbritsetud tasapinnast kõrgema randiga. Tahan ust kasutada ühtlasi lauana, mida saab hingedelt maha tõsta ning kinnitada ukseraamile horisontaalselt. Rant on siis mõeldud asjade mahalibisemise takistamiseks. Paindetugevust annab ka. Materjali suhtes olen veel kahevahel - kas terasleht või alumiinium. Ühte saaks ise keevitada ja oleks odav, kuid kaalult raskem. Teine palju kergem, kuid alumiiniumi keevitamise oskust ega võimalust mul pole. Näis siis, kumb. Leng ja pingutid tulevad kindlasti terasest, võibolla isegi roostevabast.