neljapäev, 15. aprill 2010

Masinisti kirjanurk 4

Eile oli nii.
Hiilisin ajal, mil ristiinimesed palehigis oma igapäevaleiba teenisid, kaatri juurde ja korraldasin varasema ebaõnnestumise ära. Võtsin lahti termostaadi, sest termostaadi kaane tihend paistis olevat räbal ja oligi. Termotsaadiga on korras. Avasin vahejahuti kaane ning nägin selle alt järgmist, pisikeste aukudega mulgustatud kaant. Nägi välja suureaugulise filtrina, kuid kätte ei saanud. Võibolla calgonimees teaks, palju seal katlakivi sees on. Kruvisin vahejahuti kaane tagasi, sest kuskilt peab ju piir minema, ma ei saa ometi kõike laiali kiskuda, mõtlesin. Arvan, et vahejahutiga on ka korras.
Puhastasin õlijahuti ja pain paigale. Jahutussüsteemi muud torud ja voolikud samuti. Puudu on vaid paisupaak ja nüüd mõtlen, et millest seda kõige kavalamalt teha.
Õhtupoole, kui laekus Mihkel ja tegeles värvi matistamisega, meisterdasin kiviaja töövõtteid kasutades puupulgast ja rauasaelehest abinõu, millega saagisin sõuvõlli pronkslaagri seespoolt lahti, lõin meisli vahele ning sain ta lõpuks oma pesast kätte.
Aeg 13.00 - 19.30 = 6,5 tundi. Mihkel 17.30 - 19.30 = 2.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar